Националната гражданска инициатива Тунел под Петрохан внесе в Народното събрание

...
Националната гражданска инициатива Тунел под Петрохан внесе в Народното събрание
Коментари Харесай

Над 16 хиляди жители на Северозапада поискаха тунел Петрохан

Националната гражданска самодейност „ Тунел под Петрохан " внесе в Народното събрание подписка и отворено писмо и подписка от името на 16 664 поданици на Северозападна България.

В документа, адресиран и до изпълнителната власт, хората от Северозапада упорстват до 30 юни да започва социална поръчка или концесионна процедура за построяването на тунел под прохода Петрохан и автомагистрала София – Берковица – Монтана – Видин (Козлодуй) Оряхово.

„ Построяването на тунел под Петроханския проход ще сътвори условия за вложения в стопанската система на Северозапада, ще съживи туризма в зимните и балнеолечебни курорти Берковица и Вършец, ще сътвори бърз и комфортен достъп до известни към този момент туристически дестинации като Белоградчишките скали, пещера „ Магура “ и крепостта „ Баба Вида “, аргументират се от създателите на писмото.

Тунелът ще е естествено продължение и на построения към този момент мост при Видин-Калафат, по трасето на Паневропейски кулоар № 4 с направление Дрезден/Нюрнберг – Прага – Виена – Братислава – Арад - Видин – София – Солун/ Пловдив – Хасково – Истанбул. Чрез него ще се редуцира маршрута за тежкотоварните коли София – Видин с цели 100 км, което значи големи икономии за българските жители, превозвачи и експортьори от гориво, амортизации и време “, се показва още в документа.

От Националната гражданска самодейност са безапелационни, че единствено по този начин ще се приключи " геноцидът, на който Българския Северозапад е подложен в последните 27 години ". Освен това ще се подкрепи уверено цялата българска стопанска система посредством съкращаването на маршрута и спестяването на средства от това.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР