Националната футболна лига ще смени името и логото на вашингтонския

...
Националната футболна лига ще смени името и логото на вашингтонския
Коментари Харесай

Отбор по американски футбол се ребрандира заради протестите в САЩ

Националната футболна лига ще смени името и логото на вашингтонския тим по американски футбол Redskins поради зародилото се всеобщо неодобрение по време на митингите за расово пълноправие, че се основава отрицателна отпратка към коренното население на Щатите.

Решението идва дни откакто от управлението на тима оповестиха, че обширно се преразглежда името му. Собственикът Даниел Снайдър и основният треньор Рон Ривера вземат участие в работата по основаването на напълно нова еднаквост, която „ да въодушеви спонсорите, почитателите и общността за идващите 100 години “, съобщи CNN.

Новото име към момента не е ясно, само че главната цел при неговия избор ще бъде да отдава респект на армията и коренното население на страната. За ребрандирането му е призовавано неведнъж, в това число от някогашния американски президент Барак Обама.

За смяната са настояли и огромна част от спонсорите на тима, в това число FedEx, която има правата за стадиона на Redskins, както и Nike и Amazon, които отстраниха всички продукти с логата на тима от онлайн магазините си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР