Националната футболна лига (НФЛ) наложи глоби в размер на почти

...
Националната футболна лига (НФЛ) наложи глоби в размер на почти
Коментари Харесай

Глобиха клубове с $2 млн. за неносене на маски

Националната футболна лига (НФЛ) наложи санкции в размер на съвсем 2 милиона $ на петима треньори и техните клубове за неносене на маски по време на мачовете от втория кръг на шампионата.

Пийт Керъл от Сиатъл Сийхоукс, Вик Фанджио от Денвър Бронкос и Кайл Шанахан от Сан Франциско 49ърс получиха санкция от 100 хиляди $ всеки, тъй като не бяха покрили носа и устата си с защитна маска, до момента в който дават инструкции на футболистите си. Към тримата се причислиха и треньорите на Ню Орлиънс Сейнтс и Лас Вегас Рейдърс - Шон Пейтън и Джон Грудън, които също не съблюдаваха прецизните здравни разпореждания, които бяха изпратени до клубовете при започване на предходната седмица.

Единствено играчите на терена са освободени от носенето на маска, до момента в който всички останали членове на щаба край страничната линия имат това обвързване.

Освен петте санкции от по 100 000 $, НФЛ наложи и спомагателни санкции от по 250 000 на всеки от петте тима, като по този начин общата сума доближи до 1 750 000 $.

„ Безотговорното държание и игнорирането на маските и неспазването на физическа отдалеченост слага довършването на сезон 2020 под риск. По тази причина няма да се колебаем да постановяваме санкции на физически лица и тимове ", излязоха с публично изказване от НФЛ след наложените солени санкции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР