Националната футболна лига (НФЛ) на САЩ обяви, че от новия

...
Националната футболна лига (НФЛ) на САЩ обяви, че от новия
Коментари Харесай

Отборите в НФЛ ще бъдат глобявани, ако играчите им коленичат по време на американския химн

Националната футболна лига (НФЛ) на Съединени американски щати разгласи, че от новия сезон в шампионата по американски футбол ще постанова сурови санкции, ако играчите коленичат по време на химна. В публични известие Лигата съобщи, че в случай че някои играчи не желаят да стоят прави по време на националния химн на Щатите, могат да стоят в съблекалнята.

Ако обаче се стигне до обстановка даже един състезател да коленичи, то Лигата " ще наложи съответна глоба, както на играча, по този начин и на тима му, поради липса на почитание към флага и химна ".

Протестите на играчи в американския футбол започнаха преди близо две години, когато някогашният куотърбек на " Сан Франциско 49ърс " Колин Каперник изрази несъгласието си с полицейския произвол и расовото неравноправие. През предишния сезон митингите станаха всеобщи, а обстановката излезе отвън надзор след серия на сериозни изявления от американския президент Доналд Тръмп. Той даже прикани всички играчи, които стачкуват да бъдат уволнени.

След серия от срещи сред притежателите на тимовете в НФЛ и синдиката на играчите, митингите и случаите на играчи, които коленичат стопираха.

" Жалко е, че митингите сътвориха усещане у хората, че хиляди играчи от НФЛ не са патриоти. Това не е по този начин и в никакъв случай не е било. Вярваме, че през този сезон всички състезатели и тимовете ще демонстрират почитание към нашите национални знаци ", сподели комисионерът на Лигата Роджър Гудъл.

Първата точка в новия устав на НФЛ гласи точно, че " всички би трябвало да демонстрират почитание към знамето и химна на Съединени американски щати ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР