Националната електрическа компания (НЕК) ще обяви до две седмици процедура

...
Националната електрическа компания (НЕК) ще обяви до две седмици процедура
Коментари Харесай

НЕК ще обяви процедура за изпълнител на допълнения към проекта за АЕЦ „Белене“ до 2 седмици


Националната електрическа компания (НЕК) ще разгласи до две седмици процедура за избор на реализатор на допълненията към плана за АЕЦ „ Белене “, нужни за издаването на финален лиценз на централата от Агенцията за нуклеарно контролиране. Това заяви в изявление за БНР изпълнителният шеф на държавната електрокомпания Петър Илиев.

Според Илиев целият развой по правенето и лицензирането на плана ще отнеме към 3 месеца.„ Ние желаеме най-после един подготвен артикул. Искаме лицензиран план от Агенцията по нуклеарно контролиране. Надяваме се, че ще си свършат работата. Ще сключим контракта и някъде есента ще получим подготвен, лицензиран план, който вероятно да го представим на искащите за построяването на АЕЦ „ Белене “. Много по-добре е при водене на договарянията да представим и лицензиран план, в сравнение с приказки, че имаме най-хубавия план “, изясни той.

Петър Илиев взе участие в интернационалния нуклеарен конгрес, който бе открит през днешния ден от енергийния министър Теменужка Петкова.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР