Националната електрическа компания (НЕК) е отговорна компания и спазва законите

...
Националната електрическа компания (НЕК) е отговорна компания и спазва законите
Коментари Харесай

Петър Илиев: НЕК е отговорна компания и спазва законите

Националната електрическа компания (НЕК) е виновна компания и съблюдава законите в страната . Решенията на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и други разпореждания се съблюдават прецизно от НЕК. Това съобщи Петър Илиев, изпълнителен шеф на НЕК на ексклузивен брифинг.
 

Ние преминахме към свободен пазар, който се оказа огромно предизвикателство за производителите и огромните консуматори и търговците на електрическа сила. До преди приемането на закона се работеше на платформи на производителите - приказвам за АЕЦ „ Козлодуй ”, НЕК и „ Марица Изток 2 ” и се сключваха и двустранни контракти. От 1 януари 2018 година към този момент се забрани това със закон цялата сила се търгува на Българската самостоятелна борса, изясни Илиев.
 

От 1 януари 2019 година към този момент всички са на свободния пазар. Основно обвързване на НЕК е да доставя силата на ЕРП-ата за популацията, уточни още той.

Междувременно по отношение на внезапните промени през последните дни на цените на електрическата енергия на свободния пазар ръководителят на енергийната комисия Иван Иванов организира среща с изпълнителния шеф на Българската самостоятелна енергийна борса ЕАД (БНЕБ) Константин Константинов , оповестиха от КЕВР.-->
 
В осъществяване на законовите пълномощия на КЕВР за мониторинг и надзор на пазара на електрическа енергия на едро по искане на енергийния регулатор управлението на БНЕБ ще даде подробна информация за подписаните покупко-продажби през този интервал във всички сегменти на борсовата търговия.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР