Националната експертна лекарска комисия ще води информационна база данни за

...
Националната експертна лекарска комисия ще води информационна база данни за
Коментари Харесай

Важна новина за всички хора с ТЕЛК

Националната експертна лекарска комисия ще води осведомителна база данни за всички хора, минали през ТЕЛК/НЕЛК с трайно понижена продуктивност, тип и степен на увреждане. Това реши Народното събрание предходната седмица при приемането на Закона за бюджета, написа zdrave.to.. Ще се сътвори също Национална здравноинформационна система, която ще се управлява и поддържа от Министерството на здравеопазването. Системата ще събира, обработва и съхранява информация за здравното положение на популацията посредством електронен здравен запис на всеки жител. Освен това ще включва всички регистри, осведомителни бази от данни и системи, които се водят от Министерството на здравеопазването и неговите второстепенни разпоредители с бюджет, лечебни и здравни заведения, НЗОК и застрахователните сдружения.

Право на безплатен достъп до Националната здравноинформационна система имат всички жители, както и застрахователните сдружения, лечебните и здравните заведения и Националната здравноосигурителна каса.
Парламентът одобри и бюджетите на фондовете за майчинство, трудови злополуки и безработица.

Приходите по бюджета на фонд инвалидни пенсии, несвързани с трудова активност, са в размер на 296,5 милиона лв.. 217,4 милиона са приходите в бюджета на фонд “Трудова акцидент и професионална болест ”, а разноските са малко над 53 млн. лева

Приходите на фонд “Общо заболяване и майчинство ” са 1,1 милиарда лева, като дефицитът е малко над 44 млн. лева
Приходите по бюджета на фонд “Безработица “ са малко над 315 млн. лева, а разноските - съвсем 450 млн. лева Дефицитът в бюджета е към 135 млн. лева

С признатите бюджети депутатите резервират актуалното ниво на минималното и оптималното обезщетение за безработица - 9 лева дневно минимално обезщетение и малко над 74 лв. за оптимално. 380 лв. остава размерът на компенсацията за развъждане на малко дете от една до двегодишна възраст.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР