Националната експертна лекарска комисия /НЕЛК/ ще извършва целеви проверки при

...
Националната експертна лекарска комисия /НЕЛК/ ще извършва целеви проверки при
Коментари Харесай

Ето какво решиха на НСТС

Националната експертна лекарска комисия /НЕЛК/ ще прави целеви инспекции при съмнителни случаи, изключително в случай че има струпване и реализиране на нереално висок % на инвалидизиране от "по-маловажни болести или пък такива, които нямат нищо общо с индивида, който се е явил, в случай че се е явил изобщо ".

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов след съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие. По време на съвещанието бяха обсъждани планове за изменение на Наредбата за здравната експертиза и на активността на ТЕЛК. НЕЛК си знаят работата, няма потребност аз да го желая, само че в случай че би трябвало, ще го желая, сподели още той.

Симеонов уточни по-рано, по време на съвещанието, "че има цели села ", страдащи от епилепсия. По думите му имало и "села и махали със сходни болести - на горните дихателни пътища. Няма да очаквам. Наредбата влиза в действие три дни след обнародването й ", сподели още Симеонов във връзка на плануванаъа в плана опция в НЕЛК да се правят прегледи при подозрение за злоупотреби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР