Националната боксова лига е най-важният проект на федерацията през тази

...
Националната боксова лига е най-важният проект на федерацията през тази
Коментари Харесай

Плевен посреща първия кръг на Националната боксова лига за мъже



" Националната боксова лига е най-важният план на федерацията през тази годината при мъжете, които нямат огромно състезание ", съобщи президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

Във второто издание на Лигата ще вземат участие 3 тима, формирани от първите трима боксьори по класация от държавния състезателен календар, разпределени посредством чоп. В съпоставяне с предходната година, категориите са с една повече - 9. Увеличен е и награденият фонд.

Националният треньор Жоел-Солер Арате ще изведе тима на " Лъвовете " в първия кръг на Национална боксова лига против отбора на " Хановете ", воден от помощника му Валентин Поптолев. Мачът сред тях е на 23 юни (събота) от 19.30 часа в спектакъл " Иван Радоев " в Плевен.

Кубинският експерт ще разчита на тримата братя Асенови - Даниел (52 кг), Боян (56) и Катин (60), както и на национала Радослав Панталеев, който няма загуба този сезон в новата си категория до 91 кг. В тима на " Хановете " пък са националите Тинко Банабаков (52), Кирил Русинов (60), Иван Мечков (91) и други

" Лигата е доста по-интересно съревнование от републиканското ", споделиха Кирил Русимов и Радослав Панталеев. 

Освен 9-те дуела по олимпийските правила, ще се организира и една професионална среща в категория Super middleweight (76,205 кг) сред Йосиф Панов от Плевен и руснака Константин Александров.

Вторият кръг от Лигата ще се организира през октомври най-вероятно в Бургас, а през декември ще е заключителният трети кръг в София. Между тях, от 8 до 19 ноември във Валядолид, Испания пък ще се организира състезание на страните от Европейския съюз за мъже, взеха решение от Европейския боксов съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР