Националната баскетболна лига (НБЛ) ще запази настоящия си формат. Това

...
Националната баскетболна лига (НБЛ) ще запази настоящия си формат. Това
Коментари Харесай

НБЛ с непроменен формат, клубовете поискаха Файнъл 4 за Купата

Националната баскетболна лига (НБЛ) ще резервира сегашния си формат. Това реши Общото заседание на клубовете на свое постоянно съвещание. Те се сплотиха към запазването на формата на ръководство на организацията, като функционалностите Генерален управител на НБЛ ще продължи да извършва президентът на БФБаскетбол Георги Глушков. Оценка за съвместимост реши единомислещо да отпадне от структурата на НБЛ актуалният орган Надзорен съвет.

Новият шампионат в НБЛ ще стартира на 5 октомври, а поръчки за присъединяване се одобряват до 15 юли. До 15 август всички клубове ще трябват да погасят и отговорностите си. Оценка за съвместимост на НБЛ се сплоти към формат за Купа на България - четвъртфинали и Финална четворка, провеждането на които да се случи при започване на февруари в границите на 10 дни. Обсъден бе и Мачът на звездите, като единомислещо бе признато провеждането му в градове, в които няма тимове от НБЛ, за промотиране на баскетбола и привличане на по-голям интерес от страна на фенове и спонсори. Организацията му да се организира от страна на БФБ, като всички доходи от него да бъдат употребявани за задачата. Дата на Мач на звездите - след финала за Купа на България или към Коледа, съгласно календара на НБЛ за сезон 2019/2020.

С оглед правенето на най-благоприятен календар на НБЛ беше разисквано присъединяване на клубове в Балканската лига (БИБЛ) за сезон 2019/2020г. Всички представители на клубове заявиха, че няма да вземат участие в Балканската лига. Направен бе финансов и действен доклад на НБЛ за отминалия сезон, който бе признат единомислещо от Оценка за съвместимост на НБЛ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР