Националната баскетболна асоциация обяви, че съдиите на петия мач между

...
Националната баскетболна асоциация обяви, че съдиите на петия мач между
Коментари Харесай

НБА призна за две грешки в ущърб на Филаделфия

Националната баскетболна асоциация разгласи, че съдиите на петия мач сред Бостън и Филаделфия от полуфиналните плейофите в Източната конференция са позволили две неточности в заключителните секунди на дуела. И двете са в ущърб на Филаделфия, а домакините от Бостън завоюваха мача със 114:112, с което затвориха и серията с 4-1 победи.

Първата и по-сериозна неточност на съдиите се случва 14.6 секунди преди края, когато съдийският екип пропуща фаул на Аарън Бейнс от Бостън против Джоел Ембийд при резултат 111:109. Вместо нарушаване и два наказателни удари, реферите оставиха играта да продължи и присъдиха топка на Бостън. Втората обстановка идва 1.5 секунди преди края. Тогава Бен Симънс от Филаделфия опитва пас през цялото игрище, който е кръстосан от Маркъс Смарт от Бостън.

Според НБА Смарт прави крачки при преодоляването на топката, което обаче още веднъж не е видяно от съдийската тройка. В неделя Бостън приема Кливланд в първия мач от финала в Източната конференция, в който още веднъж се играе до 4 победи от 7 мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР