Националната баскетболна асоциация може да се похвали с изобилие от

...
Националната баскетболна асоциация може да се похвали с изобилие от
Коментари Харесай

Идеалният отбор на НБА от сезон 1987/88 - най-великият в историята

Националната баскетболна асоциация може да се похвали с обилие от гений във всеки един интервал от своята история. Безпрецедентен брой звезди преобладават играта по метод, който добива международно самопризнание от хората по целия свят. Но има една епоха, която се отличава от всички други - тази на 80-те години на 20. век.

Това десетилетие дава началото на " Шоутайм " Лейкърс, Бостън Селтикс на Лари Бърд, " Лошите момчета " на Детройт Пистънс и индивидът, който промени визиите на всички за баскетбола зад океана - Майкъл Джордан. Нужно е единствено да забележим първия съвършен тим от сезон 1987/88, който може да се смята и за най-великия съвършен тим в историята на лигата.

На плеймейкърската позиция е не какъв да е, а самият Меджик Джонсън. През оня сезон водачът на ЛА Лейкърс реализира приблизително по 19.6 точки, 6.2 битки, 11.9 асистенции и 1.6 отнети топки при 49% пукотевица, а тимът му е №1 в лигата с баланс 62-20.

Място до него в гардовата линия заема Майкъл Джордан. Въздушния, който тогава е на 24, бележи по 35 точки, взима 5.5 битки и подава по 5.9 асистенции на мач при 53% пукотевица от полето. В същия сезон той печели и MVP, а Булс приключват сезона с 50-32.

Лекото крило принадлежи на Лари Бърд. Легендата на Бостън Селтикс демонстрира най-хубавата си игра в нападателен проект, като осъществя приблизително по 29.9 точки, в допълнение с 9.3 битки и 6.1 асистенции при 52% пукотевица от паркета, и 41% от тройката. " Келтите " приключват акцията с 57 победи и 25 загуби.

За Чарлз Баркли не се приказва доста постоянно, само че това би трябвало да се поправи. Неговите умения в подкошието са едни от най-хубавите, а във въпросния сезон реализира междинни индикатори от 28.3 точки, 11.9 битки и малко над 1 блокиран изстрел на мач, реализирайки 58% от стрелбите си. За жал неговият тим е единственият от този лист, който не попада в плейофите - баланс 36-46.

На позицията център е легендата на Хюстън Рокетс Хакийм Олайджуон. Средни индикатори от 22.8 точки, 12.1 битки, 2.1 отнети топки и 2.1 блокирани стрелби на дуел са изцяло задоволително, с цел да бъде считан за един от най-хубавите през сезона и да поведе тима си към плейофите с 46-36.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР