Националната баскетболна асоциация има нов шампион! За първи път в

...
Националната баскетболна асоциация има нов шампион! За първи път в
Коментари Харесай

От първи опит: "Торонто Раптърс" е новият шампион на НБА!

Националната баскетболна асоциация има нов първенец! За първи път в историята на най-силното състезание в света победи отбор от Канада! " Торонто Раптърс " стана отличник при дебюта си във финалния плейоф!

" Динозаврите " детронираха първенеца от последните две години - " Голдън Стейт Уориърс ", откакто реализираха 4-та победа, против 2 за съперниците си. В извънредно под напрежение шести мач в Оукланд канадският отбор съумя да запише триумф със 114:110.

Снимка: Getty Images

Домакините бяха без Кевин Дюрант, който скъса ахилес в предния мач в Торонто. В третата четвърт пък се контузи Клей Томпсън. Въпреки това " Гордън Стейт " имаха действителен късмет да изравнят серията и да я вкарат в съдбоносен седми мач. Гостите обаче не ги оставяха да се откъснат осезаемо в резултата и успяваха да наваксат всяко закъснение.

19 секунди преди края " Торонто " водеше единствено с 111:110. Стеф Къри стреля от далечно разстояние, само че пропусна. Последва техническо нарушаване в интерес на " Торонто " и 3 сполучливи наказателни удара на Кауай Ленърд. Именно те сложиха завършек на сезона в НБА и предоставиха трофея на канадците.

Снимка: Getty Images

Най-резултатен в мача, макар травмата, беше Клей Томпсън с 30 точки. Трима от стартовата петица на " Торонто " приключиха с повече от 20 точки – Кайл Лаури и Паскал Сиякам с по 26 и Кауай Ленърд с 22.

Именно Ленърд беше определен за най-полезен състезател във финалната серия за повторно в своята кариера. През 2014 година той носеше екипа на " Сан Антонио Спърс ". Така той стана едвам третият състезател, печелил влиятелната самостоятелна премия с два тима. Преди него това са правили именитите Карийм-Абдул Джабар и ЛеБрон Джеймс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР