Националната асоциация за приемна грижа ще връчи наградите Спасители на

...
Националната асоциация за приемна грижа ще връчи наградите Спасители на
Коментари Харесай

Награждават приемни родители, приютили деца в риск

Националната асоциация за приемна грижа ще връчи премиите „ Спасители на детството “, които обичайно отличават персони, организации и институции за приноса им към приемната грижа и приемното родителство. Тази година церемонията ще бъде специфична, тъй като по време на нея ще бъде маркирана и десетата годишнина от учредяването на единствената родителска организация на приемните родители у нас.

12 приемни родители са номинирани за оценката . Сред тях са няколко фамилии, които се грижат за деца с увреждания, приемни родители на изоставени бебета, както и приемни родители, които се грижат за малчугани с хронични болести. 7 са обществените служащи, които ще се борят за наградата „ Спасител на детството “. Част от тях работят за държавните отдели за протекция на детето, а множеството са част от регионалните екипи по приемна грижа.

Петима са лекарите, които са номинираните за премията през 2019 година Сред тях са проф. Райков от Варна, който обезпечава безвъзмездна и поддържаща грижа за деца с проблеми в напредването, доктор Иван Георгиев от очния център в Смолян, който е подарил очила на приемни деца с проблеми със зрението, както и началника на видинското педиатрично поделение доктор Пламен Филипов, който е избавил живота на 20-месечно изоставено бебе в приемна грижа. В рамките на церемонията награди ще бъдат раздадени на осиновители, общини, учители, компании и други
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР