Националната агенция за въглеводороди на Колумбия и компанията Shell са

...
Националната агенция за въглеводороди на Колумбия и компанията Shell са
Коментари Харесай

Shell подписа договор за два участъка на шелфа на Колумбия с възможност за инвестиции от 650 млн. долара


Националната организация за въглеводороди на Колумбия и компанията Shell са подписали контракт за изследване и рандеман от два сектора в Карибско море като вложенията съгласно упованията може да надвишават 650 млн. $.

Компанията Shell е получила право за секторите COL 3 и GUA OFF 3 с обща повърхност от 800 хиляди хектара. На първи стадий вложенията на компанията ще надвишават 100 милиона $, е съобщил ръководителят на организацията Луис Мигел Морели, представен от непознатите организации. По думите му, при положение, че компанията реши да продължи работа през идващите два стадия, вложенията в плана ще доближат общо 650 млн. $.

Морели е припомнил, че по-рано Колумбия се е договорила с бразилската Petrobras за разработка на сектора Tayrona и с колумбийската Ecopetrol — COL-5 за вложения от 400 млн. $.

По-рано Колумбийската петролна асоциация също заяви, че вложенията на компанията в петролния бранш на Колумбия през 2019 година ще се усилят с 14 % спрямо актуалната година и ще са от порядъка на 4,95 милиарда $. Вложенията в бранша на рандеман, съгласно упованията ще са някъдде към 3,9 милиарда $, което ще даде опция за увеличение на производството от въглеводороди в страната с 2-4 % до 890 хиляди барела дневно. Инвестициите в изследването се планува да са на равнище от 800 млн. $.

Развитието на енергийния бранш в Колумбия се затруднява от обществено - политическата конюнктура в страна, където енергийните клетви, свързани с нефтогазовата инфраструктура от време на време се трансформират в цел за бунтовниците, които са срещу ръководещите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР