Националната агенция за приходите запечата над 20 търговски обекта във

...
Националната агенция за приходите запечата над 20 търговски обекта във
Коментари Харесай

НАП затвори 20 магазина във Велинград, търговците обвиниха сървърите на агенцията

Националната организация за приходите запечата над 20 търговски обекта във Велинград. 

От Национална агенция за приходите са затворили обектите поради неподадени доклади. Търговците обаче са безапелационни, че са подавали данни от фискалните си устройства, а казусът е в сървърите на Национална агенция за приходите, заяви Българска национална телевизия.

Търговците показват, че при стартирането на докладите фискалните устройства са изписвали, че има сполучлива мобилна връзка и не е имало знак за проблем. 

От компаниите, поддържащи устройствата, пък обяснили, че няма по какъв начин да се откри, че няма връзка с Национална агенция за приходите.

Въпреки грешката обаче търговците със запечатани обекти не могат да работят в продължение на 14 дни. 

Заради огромния брой запечатани обекти с казуса се ангажира и кметът на Велинград, който провежда среща сред търговците и управлението на НАП-Пловдив. 

От Национална агенция за приходите изясняват, че са ревизирали системата и няма данни за проблем в системата. 

Приходната организация отхвърли и аргумента, че търговците не могат да ревизират свързаността на касовите апарати с данъчните.

Напълно гратис, посредством електронна услуга от уеб страницата на Национална агенция за приходите, всеки търговец може да види какви данни, по кое време, в какъв размер, всеки един касов уред изпраща в Национална агенция за приходите, уточни представителят на организацията Росен Бъчваров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР