Националната агенция за приходите за поредна година стартира кампания спрямо

...
Националната агенция за приходите за поредна година стартира кампания спрямо
Коментари Харесай

Близо 12 800 рискови лица са посочили касови наличности над 100 хиляди лева

Националната организация за приходите за поредна година започва акция по отношение на близо 12 800 лица, които са показали в годишните си финансови доклади за 2020 година, че държат в брой над 100 хиляди лв..
Данъчните инспектори към този момент стартират инспекции и проверки на близо 2 500 сдружения, като преброяват, разказват и съпоставят сумите в касата с посочените в счетоводните доклади, оповестиха от  Национална агенция за приходите.

Наред с контролната акция на място, рисковите лица ще получат електронни писма или позвъняване от Информационния център на Национална агенция за приходите. По този метод приходната организация предизвиква компаниите непринудено да прегледат още веднъж счетоводните си документи и да създадат корекции в годишните си финансови доклади, ако са позволени грешки.
Дружествата, позволили механически неточности, могат да се възползват от предоставената им опция да поправят сами данните и да подадат счетоводните си данни още веднъж.

„ В духа на партньорски метод, Национална агенция за приходите осведоми бизнеса за опциите за корекции в заявените данни. Отчитаме позитивен резултат от акцията през миналата година върху държанието на сдруженията. Много от тях разпределиха дял и заплатиха налога за това, други коригираха годишните си финансови доклади “, отбелязва заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Зоя Габровска.

 

              Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР