Националната агенция за приходите ще затвори за 15 дни три

...
Националната агенция за приходите ще затвори за 15 дни три
Коментари Харесай

НАП затваря временно три магазина в Бургас заради бележки на китайски

Националната организация за приходите ще затвори за 15 дни три огромни магазина в Бургас, които продават най-вече китайски артикули. При инспекция на правилото на тайния клиент вместо касов бон данъчните инспектори получили бележки на китайски език.

Бургас

Инспекциите били осъществени по едно и също време и в трите магазина. В единия продавачите се пробваха да обяснят, че са изрядни, и разпечатаха записка от принтера, а след гледище на данъчния контрольор и от касовия уред.

Фискален бон на китайски и разлики в касовите наличия са главните нарушавания, открити при инспекциите. На някои от екипите въобще не е бил публикуван фискален бон. Според данъчните изказванията на китайските търговци, че издават бележки, нямат нищо общо с действителността.
Христо Узунов - представител на НАП-Бургас: Не се издават фискални бонове, а това, което от време на време се издава на пазаруващите, е записка, която е изпълнена с някакви писмени знаци, най-вероятно китайски. Т.е. нещо, което никога не може да се назова фискален бон.
Данъчните споделиха, че не са се натъквали до момента на сходна обстановка. Според тях най-вероятно става дума за програмен продукт за наличните артикули в магазина, обвързван с принтер, от който вместо наложителните фискални бонове се издават бележки на китайски. Магазините разполагат с касови апарати, само че рядко ги употребяват, разясниха още инспекторите. На обектите ще бъдат осъществени и спомагателни инспекции, с цел да се откри действителния размер на дължимия, само че невнесен налог.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР