Националната агенция за приходите ще изгради изцяло нов портал за

...
Националната агенция за приходите ще изгради изцяло нов портал за
Коментари Харесай

НАП с нов портал за електронни услуги до средата на 2021 година

Националната организация за приходите ще построи напълно нов портал за електронни услуги, който доста ще улесни потребителите при декларирането и заплащането на налозите и осигурителните вноски. Това ще стане доникъде на 2021 година, оповестиха от Национална агенция за приходите.

По време на данъчната акция тази година над 80% от физическите лица са заявили приходите си онлайн , напомни Росен Бъчваров, шеф на дирекция " Комуникации и протокол " на Национална агенция за приходите. Той добави, че близо 90% от цялата връзка сред приходната организация и потребителите се прави по електронен път , като онлайн са разменят над 80 милиона документа годишно.

Очаква се да има доста усъвършенствания и се прибавя съответен набор от нови електронни услуги, стана ясно от думите на Росен Бъчваров.

Съществуващите е-услуги ще бъдат в новия портал по подобен метод, че да не се постанова потребителите да вкарват нови данни, да вървят до офис на Национална агенция за приходите или да подават спомагателни документи, в случай че не желаят да разширят обсега на към този момент употребените от тях услуги. Това изясни шефът на IT дирекцията на Национална агенция за приходите Малина Панайотова.

Новата платформа ще даде опция за достъп до услугите на приходната администрация, с изключение на с дипломиран електронен автограф (КЕП) и ПИК на Национална агенция за приходите, само че и с публикуван от Европейски Съюз КЕП и посредством интеграция със системата за електронна автентикация, поддържана от Държавна организация " Електронно ръководство ".

Сред характерните цели на изпълнявания план са, с изключение на повишение качеството и бързината на предоставяните от Национална агенция за приходите електронни административни услуги, по този начин и обезпечаването на надеждност, сигурност и непрекъсваемост активността на ведомството , посредством възобновяване на софтуерната среда, позволяваща даването на модерни електронни услуги, основани на SOA (Service oriented architecture).

Общата стойност на плана е 2 577 110,81 лева, от които 2 190 544,19 лева европейско финансиране и 386 566,62 лева - национално съфинансиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР