Националната агенция за приходите се прицели в морските ни курорти.

...
Националната агенция за приходите се прицели в морските ни курорти.
Коментари Харесай

НАП тръгва по Черноморието в търсене на заплати под масата

Националната организация за приходите се прицели в морските ни курорти. Финансовите инспектори на Национална агенция за приходите и ИА " Главната ревизия по труда " (ГИТ) стартират всеобщи инспекции.

Приходната организация възнамерява да направи над 10 000 инспекции по методите " скришен сътрудник " и " очевидно наблюдаване ". Проверките са ориентирани към всички заведения и търговски обекти и дали работещите в тях имат подписан трудов контракт, регистриран в Национална агенция за приходите. Осигуряват ли се чиновниците върху действителната си заплата или получават ли част от възнаграждението си в плик?

През летните месеци на предходната година фискалните инспектори са открили над 780 нарушавания на данъчното и осигурителното законодателство, като огромна част от тях са свързани с укриване на налози и осигурителни вноски.

Сезонните служащи по морските ни курорти са измежду най-рисковите групи, които получават цялата или част от заплатата си " под масата ", без тези приходи да се заявяват и върху тях да се внасят осигурителни вноски, акцентират от Национална агенция за приходите.

По тази причина те са и най-губещите от недекларирания труд, защото се лишават от редица осигурителни права, като компенсациите за майчинство и безработица, пенсия и други.

Работниците могат да обмислен загубите си благодарение на калкулатора на уеб страницата:, като вкарат заплатата, на която се обезпечават и тази, която действително получават.

Освен чиновниците, заплата в плик ощетява и бюджета, а оттова и значими за обществото сфери, показват от Приходната организация. Над 300 млн. лева годишно е вредата за бюджета от заплата в плик.

С цел предварителна защита и противопоставяне на явлението " заплата в плик ", от Национална агенция за приходите следят най-рисковите браншове, като търговия на едро и дребно, строителство, хотелиерство и ресторантьорство, които са в своя пик на претовареност през летния сезон.
 Екоминистърът: Неоснователна е суматохата, че Черноморието е нечисто, резервациите порастват
Екоминистърът: Неоснователна е суматохата, че Черноморието е нечисто, резервациите порастват

Имало документирана сделка на съветски публицисти да провалят сезона у нас и в Румъния
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР