Националната агенция за приходите, съвместно с чуждестранни поведенчески анализатори, провеждат

...
Националната агенция за приходите, съвместно с чуждестранни поведенчески анализатори, провеждат
Коментари Харесай

НАП праща писма за заплати под масата

Националната организация за приходите, взаимно с задгранични поведенчески анализатори, организират изследване, обвързвано със заплатите в плик. 

Потребители, определени на инцидентен принцип, ще получат имейл от приходната организация с покана да се включат в анонимната анкета. Тя е част от проучване на самостоятелни откриватели от университетите Радбуд в Нидерландия,  Манхайм в Германия и Съвместния проучвателен център на Европейски Съюз в Италия.

Последните данни на Национална агенция за приходите демонстрираха, че над 300 млн. лева годишно е вредата за бюджета от " заплата в плик ". Преди десетилетие тази сума е била над 400 млн. лева, като през последните години се е стопила с към 100 млн. лева в резултат на подхванати от Национална агенция за приходите ограничения и разнообразни стопански фактори, оповестява приходната организация.

Национална агенция за приходите: Над 300 млн. лева годишно е вредата за бюджета от " заплата в плик "

Най-рисковите браншове, в които е процедура да се изплаща част или цялото заплащане " под масата ", са в търговията на едро и дребно, строителство, хотелиерство и ресторантьорство.
 istock istock
Най-губещи от недекларирания приход остават чиновниците, които се обезпечават на по-нисък от действителния размер на заплатата си и по този метод се лишават от редица осигурителни права. Те могат да изчислят загубите си благодарение на калкулатора на уеб страницата: www.zaplatavplik.bg, като вкарат заплатата, на която се обезпечават и тази, която действително получават.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР