Националната агенция за приходите (НАП) засилва контрола върху търговията през

...
Националната агенция за приходите (НАП) засилва контрола върху търговията през
Коментари Харесай

НАП ще контролира търговията във „Фейсбук“

Националната организация за приходите (НАП) ускорява контрола върху търговията през обществените мрежи като „ Facebook “ и уеб страниците за извършване на покупки. Над 300 млн. лева са откритите укрити доходи от този тип търговия, съобщи на семинар във Велико Търново за измененията в Наредба Н-18 за касовите апарати шефът на дирекция „ Комуникации " в Националната организация за доходи Росен Бъчваров.

Във „ Facebook “ има специфична секция озаглавена „ Маркетплейс ", в която има хиляди разгласи за продажба на облекла, обувки, даже и на коли и жилища. Освен това има обособени специфични групи за продажби, които имат единствено тази цел - да продават артикули, само че множеството търговци там нямат компании, а продават като физически лица. Именно към този проблем са се насочили данъчните - да съберат доходи в хазната от търговията в обществените мрежи, прецизира в. „ Труд “.

„ Фискалният проблем на електронния бизнес, на онлайн търговията се мери с големи годишни загуби. Трябва да се построи софтуерна система, която дава отговор на условията на данъчното законодателство. Онези, които не одобряват кешови заплащания и употребяват пощенски парични преводи като опция, могат да продължат да регистрират оборотите си, както до в този момент ", съобщи Росен Бъчваров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР