Националната агенция за приходите (НАП) започва проверки на дружества, в

...
Националната агенция за приходите (НАП) започва проверки на дружества, в
Коментари Харесай

Без логика! НАП погна над 13 000 фирми, ето защо

Националната организация за приходите (НАП) стартира инспекции на сдружения, в чиито салда за 2017 година има огромни материални ресурси по отношение на приходите от продажби. Ще бъдат проверявани близо 13 000 сдружения, като инспекторите на приходното ведомство ще правят и инвентаризации на място, с цел да открият точното количество на стоките.

Според разбора на данъчните при несъмнено съответствие на материалните ресурси и продажбите поражда подозрение, че част от тях са от дълго време продадени без документи, като не са платени дължимите корпоративен налог и Данък добавена стойност, написа блиц. На всички компании в рисковата категория са изпратени писма в края на предходната година, като те имат опция в едномесечен период да извършат доброволна промяна, допълват от Национална агенция за приходите.

Продължава и контролната акция на Национална агенция за приходите по отношение на компании с огромна касова наличност. Година след началото на инспекциите на Национална агенция за приходите сумата, налична в касите на сдруженията понижа с 5 милиарда лева, като беше регистрирано нарастване на налога върху дивидентите с над 130 млн. лева В последния месец обаче при неочаквани инспекции са открити съществени нарушавания като наличност в касата на 21 лева при стойност по доклад над 200 000 лева, както и внасяне на средства в деня преди инвентаризацията на касата и изтеглянето им на идващия ден. И на двете компании са предоставени проверки за 5 години обратно, на стотици други предстоят инвентаризации на касовите наличия, предизвестяват от Национална агенция за приходите.

„ Материалните ресурси имат огромен фискален капацитет. Ще насочим в тази акция задоволително запас, с цел да осигурим спазването на закона, продължаваме непрестанно и с инспекциите за касови наличия, като главната ни цел е подпомагането на доброволното съблюдаване на отговорностите от страна на икономическите оператори. “, сподели във връзка акцията заместник-изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Пламен Димитров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР