Националната агенция за приходите (НАП) ще предложи промяна в Закона

...
Националната агенция за приходите (НАП) ще предложи промяна в Закона
Коментари Харесай

НАП няма да запечатва търговски обекти за несъществени нарушения

Националната организация за приходите (НАП) ще предложи смяна в Закона за Данък добавена стойност, съгласно която неналичието на реквизити във фискалните бонове и несъхраняването в комерсиалните обекти на паспорт на касовите апарати, и проблеми във връзката при предаване на данни към Национална агенция за приходите, няма да водят до запечатване на комерсиалния обект от органите на приходната организация.

Това стана ясно на среща на екипа на Национална агенция за приходите с членовете на Българската стопанска камара, в това число представители на хотелиери, туроператори и турагенти, ресторантьори, превозвачи, онлайн търговци, разработчици на програмен продукт и други

Специализирана работна група от представители на бизнеса и Национална агенция за приходите ще разисква така наречен запечатване на търговски обекти и предварителното осъществяване на насилствената мярка, стана ясно още на срещата.

Според бизнеса запечатването на обекти основава обилни усложнения и би трябвало да бъдат разисквани съответни критерии, при които инспекторите на Национална агенция за приходите да позволяват авансово осъществяване. От приходната организация поеха ангажимент да актуализират в къси периоди напътствията към чиновниците си, като главната концепция е в случаите, в които ще се позволява авансово осъществяване на насилствена административна мярка, да се изследва освен съответното нарушаване, само че и цялостното данъчно държание на търговеца и авансово запечатване да има единствено в случаите на потвърдена непочтеност.

Всички отворени въпроси по използването на Наредба Н-18 ще бъдат систематизирани и разисквани в обособени работни групи с присъединяване на Национална агенция за приходите и бизнеса, беше контрактувано още на срещата, като специалистите на приходното ведомство ще продължат да организират полемики с главните стопански браншове. Всички браншови специфики ще бъдат разисквани още веднъж на равнище механически въпроси, правна рамка и методология.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР