Националната агенция за приходите (НАП)съобщи, че ще обменя електронно информация

...
Националната агенция за приходите (НАП)съобщи, че ще обменя електронно информация
Коментари Харесай

Две нови електронни услуги пуска НАП

Националната организация за приходите (НАП)съобщи, че ще обменя електронно информация с банки, застрахователи, общини и други ведомства по отношение на осъществявани проверки и инспекции на техни клиенти.

Това става допустимо с внедряването на две нови електронни услуги, които са налични с дипломиран електронен автограф /КЕП/. Едната услуга е „ Връчване на документи на трети лица в границите на контролни производства “, а другата „ Подаване на документи от трети лица в границите на контролни производства “.

По този метод общият брой на предоставяните от Национална агенция за приходите електронни услуги надвишава 140.

От през днешния ден организациите, които не са страни в контролни производства (например банки, застрахователни сдружения и доста други), само че от тях се изисква информация по съответна проверка или инспекция, ще могат по електронен път да получават и изпращат документи от и към Национална агенция за приходите.

За последната година над 1 млн. документа са разменени напълно онлайн в границите на 200 000 инспекции и проверки посредством осведомителната система „ Контрол “, оповестяват от Национална агенция за приходите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР