Националната агенция за приходите (НАП) провери над 60 бензиностанции в

...
Националната агенция за приходите (НАП) провери над 60 бензиностанции в
Коментари Харесай

НАП погва бензиностанции под прикритие, 6 обекта вече изгоряха

Националната организация за приходите (НАП) ревизира над 60 бензиностанции в цялата стана през миналия уикенд. Акцията на данъчните е обвързвана със зачестилите сигнали за нередности при потреблението на държавната отплата от 25 ст. за литър гориво, оповестиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите. Проверките са разкрили общо 6 нарушавания в тестваните обекти, като е употребен метода на скритото наблюдаване.

В три от бензиностанциите е открито разминаване сред наличностите в касата и сумите, които са посочени в дневните финансови доклади. В продължение на 30 минути инспектори под прикритие следили бургаска бензиностанция, на която заредили 5 автомобила в този интервал. След наблюдението данъчните направили инспекция, която открила, че номерата на колите, които са вписани за отстъпката от 25 ст., не са зареждали гориво по време на скритото наблюдаване. В различен обект пък бил вписан фиктивен регистрационен номер на автомобил. При инспекция във Варна инспекторите се натъкнали на противозаконна бензиностанция, която не е била записана по Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.

За всички нарушавания са формирани актове, като инспекциите на чиновниците от „ Фискален надзор “ не престават взаимно с Агенция „ Митници “.

„ Отстъпката от 25 ст. е част от антикризисния пакет и се дава като отплата поради покачването на цените на горивата. Наблюдаваме обектите за зареждане с горива за ограничение на опитите за злоупотреби на гърба на данъкоплатците. Ще бъдем безкомпромисни с всевъзможни прояви на неспазване на законодателството “, сподели зам. изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Зоя Габровска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР