Националната агенция за приходите (НАП) е запорирала имоти и сметки

...
Националната агенция за приходите (НАП) е запорирала имоти и сметки
Коментари Харесай

Приходната агенция е запорирала имоти и сметки на бащата на манекенката от Барселонагейт

Националната организация за приходите (НАП) е запорирала парцели и сметки на Георги Йовчев - татко на Борислава Йовчева - някогашна " Мис Бикини ", за която се твърди, че има дете от Бойко Борисов и която обитаваше така наречен къща в Барселона.

Йовчев дължи 267 171 лева налог за недекларирани 1.7 милиона лв., за които не е дал пояснение от кое място ги има. Това оповестява уеб сайтът Bird.bg, базирайки се на инспекция в Имотния указател и Агенцията по вписванията.

Възбраната е станала в края на 2021 година.

Година по-рано в испанския " Ел Периодико " се появи обява за следствие на испанската прокуратура за пране на пари с присъединяване на тогавашния министър председател Бойко Борисов. Българската прокуратура и до момента бави следствието по тематиката, като последно основният прокурор Иван Гешев твърдеше, че се чака разкриването на банкова загадка от Кипър. По информация на Bird.bg се чакат още данни от проверки на Национална агенция за приходите и инспекцията надали ще завърши преди края на годината

От постановлението за обезпечителни ограничения на Национална агенция за приходите, издадено на 16 ноември 2021 година и представено от Bird.bg, се схваща, че на Георги Йовчев е направена проверка и е открито, че единствено за 2015 година той е получил недеклариран приход 1 711 351.25 лева Това подхожда на дяловете му в испанската компания с бутика Ema BG S.L (една от компаниите, която купува парцелите в Испания). Дължимият налог с лихвите все още на постановлението е 267 171 лева За да обезпечи това взимане, приходната организация запорира парцелите в София и Сандански и банковата сметка на Йовчев в ОББ, в която има 209 903 лева Към днешна дата лихвите, които дължи " тъстът на Борисов ", евентуално са нарастнали с още 100 000 хиляди лева

Историята към " Барселонагейт "

Разследването на испанския вестник описваше едра имотна договорка - скъпа къща и първокласен бутик в Барселона, с които разполага фамилията на Борислава Йовчева. Няколко години тя живеела в скъпия парцел и наемала магазин за италиански облекла на централна комерсиална улица в града. Публикацията твърдеше, че локалните управляващи проверяват дали тогавашният български министър председател Бойко Борисов е забъркан в пране на пари посредством тази договорка.

След като по случая се разшумя, Йовчева освободи бутика и се омъжи за малко за Йордан Христов - фабрикант и хотелиер, другар на шефа на тенис клуба в Банкя Иван Саздов - дълготраен другар на Борисов.

За къщата в Барселона се разбра още през януари 2016 година, когато проверяващата медия " Биволъ " разгласява аудиозапис на диалози на някогашния началник на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева със арбитър Румяна Ченалова и юриста Момчил Мондешки. В тях се чува по какъв начин Янева разяснява връзките на Бойко Борисов с други дами и загатва, че е купил на една от тях къща в Барселона за 1.5 млн. евро.

През лятото на 2018 година във " Facebook " е оповестено анонимно видео, в което през разказани свързаности се стига до внушението, че тогавашният министър-председател е купил за Борислава Йовчева къща за 2.9 млн. евро в Барселона, където тя живее с шестгодишната си щерка и родителите си. Сашо Диков подема тематиката и изпраща и въпроси на Борисов, които са главно познава ли Борислава Йовчева и за връзките му с нея. Борисов дава отговор документално с сбитото " Не ".

Йовчева е някогашна " Мис Бикини 2006 " (получава купата, когато е на 17 години - бел. ред.) и някогашен модел. Според косвени доказателства и изказвания на очевидци тя е родила дете на някогашния министър председател, откакто изчезва от стилния подиум през 2012 година По това време е на 22 години. Впоследствие е настанена дружно със фамилията си в първокласна къща в Барселона и издържана със средства от компании, в които й е обещано присъединяване.

 

Инфо: Дневник

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР