Националната агенция за приходите (НАП) актуализира указание към служителите си

...
Националната агенция за приходите (НАП) актуализира указание към служителите си
Коментари Харесай

НАП се смили: Ще запечатва обекти само на доказано недобросъвестни търговци

Националната организация за приходите (НАП) актуализира напътствие към чиновниците си за налагане на насилствената административна мярка " запечатване на търговски обект “, написа varna24.bg.  

Липсата на реквизити във фискалните бонове, несъхраняването в комерсиалните обекти на паспорт на касовите апарати или проблеми във връзката при предаване на данни към Национална агенция за приходите няма автоматизирано да водят до неотложно запечатване на комерсиалния обект, е записано в напътствието. Мярката ще бъде налагана след проучване освен на съответното установено при инспекцията нарушаване, само че и на цялостното данъчно държание на дадения търговец и единствено в случаите на потвърдена непочтеност. 

В напътствието на Национална агенция за приходите се съдържат съответни критерии, които да се имат поради от чиновниците на данъчната администрация при преценката за така наречен авансово осъществяване на запечатването на обекти и установяване на продължителността му. Сред тях са тежестта и възможна повторност на осъщественото нарушаване, вид и величина на комерсиалния обект, открита забележителна разлика в касовата наличност и други Освен това, в акта, постановяващ предписание на авансово осъществяване на мярката, би трябвало да са изложени съответните претекстове за всеки съответен случай. До неотложно запечатване ще се стига, в случай че отлагането води до липса на влияние на мярката, да вземем за пример при сезонна активност, краткотрайна активност (панаир, галерия, концерт) или при липса на фискално устройство в обекта. Основният аргумент за това е, че при авансово осъществяване следва да се търси баланс сред държавния интерес и интереса на лицето, т.е. осъществяването на нарушавания не следва да ощетява фискалната политика, само че и ограниченията, които взима страната, не следва във всеки случай да водят до прекъсване работата на проверяваното лице.

Промяната на напътствието е вследствие на публичен спор с присъединяване на специалистите на Национална агенция за приходите и най-големите браншови организации в страната.

 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте забра
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР