Националната агенция за приходите (НАП) актуализира указание към служителите си

...
Националната агенция за приходите (НАП) актуализира указание към служителите си
Коментари Харесай

НАП актуализира указанията си за мярката запечатване на търговски обект

Националната организация за приходите (НАП) актуализира напътствие към чиновниците си за налагане на насилствената административна мярка "запечатване на търговски обект ".

Липсата на реквизити във фискалните бонове, несъхраняването в комерсиалните обекти на паспорт на касовите апарати или проблеми във връзката при предаване на данни към Национална агенция за приходите към този момент няма автоматизирано да водят до неотложно запечатване на комерсиалния обект. Мярката ще бъде налагана след проучване освен на съответното установено при инспекцията нарушаване, само че и на цялостното данъчно държание на дадения търговец и единствено в случаите на потвърдена непочтеност, показват от приходната организация.

В напътствието на Национална агенция за приходите има критерии за преценката за така наречен авансово осъществяване на запечатването на обекти и установяване на продължителността му. Сред тях са тежестта и възможна повторност на осъщественото нарушаване, вид и величина на комерсиалния обект, открита забележителна разлика в касовата наличност и други Освен това, в акта, постановяващ предписание на авансово осъществяване на мярката, би трябвало да са изложени съответните претекстове за всеки съответен случай. До неотложно запечатване ще се стига, в случай че отлагането води до липса на влияние на мярката, да вземем за пример при сезонна или краткотрайна активност (панаир, галерия, концерт) или при липса на фискално устройство в обекта.

Национална агенция за приходите ще продаде отнето в интерес на страната имущество

Промяната на напътствието е вследствие на публичен спор с присъединяване на специалистите на Национална агенция за приходите и най-големите браншови организации в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР