Националната агенция за приходите е съобщила, че във социалната мрежа

...
Националната агенция за приходите е съобщила, че във социалната мрежа
Коментари Харесай

Фейсбук група осуетява внезапните проверки на НАП по Черноморието

Националната организация за приходите е съобщила, че във обществената мрежа Фейсбук съществува затворен група, която оповестява участниците ѝ за данъчните инспекции на Национална агенция за приходите.

В затворената група били оповестени и фотоси на инспекторите на Национална агенция за приходите, които вършат инспекции, с цел да може притежателите на обектите да бъдат нащрек за приближаваща инспекция.

Посочва се, че групата е основана от търговци с активност по Черноморието. Те към този момент били санкционирани от организацията за данъчни нарушавания, оповестява Нова телевизия.

На 11 юли Национална агенция за приходите осведоми, че от началото на месец юли инспектори на организацията са направили над 5 000 инспекции по Черноморието.

 Над 5000 инспекции на Национална агенция за приходите по морето
Над 5000 инспекции на Национална агенция за приходите по морето

Запечатват обекти, неиздаващи касови бележки

В хода на инспекциите са установени близо 170 нарушавания, свързани с неиздаване на касова записка. Тази година за първи път неиздаването на касов бон се глоби с изключение на с санкция и с неотложно запечатване на комерсиалния обект.

Припомняме, в края на месец юни стотици данъчни инспектори започнаха лятната контролна акция по Черноморието взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници ". Проверките ще обзет всички обитаеми места на Черно море, а освен огромните градове и курорти. Кампанията ще продължи до края на туристическия сезон.

 Центрове за взаимни инспекции по Черноморието работят от през днешния ден
Центрове за взаимни инспекции по Черноморието работят от през днешния ден

Вицепремиерът ще участва на първите съвещания

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или по е-поща на [email protected].
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР