Националната агенция за приходите е пуснала на сайта си нова

...
Националната агенция за приходите е пуснала на сайта си нова
Коментари Харесай

Фирмите могат да проверят онлайн дали ги е застигнала истинска ревизия

Националната организация за приходите е пуснала на уеб страницата си нова електронна услуга, която дава опция да се ревизира какви са предоставените инспекции и проверки. Тя действа от 10 декември.

Тази инспекция може да бъде направена и във всеки офис на приходната администрация. На място би трябвало да бъде показана информация, съдържаща неповторим идентификационен код (УИН) на проверката/ревизията – получава се след назначението й, и идентификационен номер на съответния чиновник.

По отношение на предоставените инспекции в обекти, при който няма данни за идентификатор на чиновник се позволява въвеждането единствено на неповторим идентификационен код на инспекцията.

Чрез получената информация, проверяваният може да се увери, че инспекцията е същинска, а не е обект на злонамерени дейности, в детайли да се запознае с типа и обсега на проверката, периода, екипа и изложение на производството и да получи богата спомагателна информация, по отношение на законовата рамка на контролните производства.

Новата услуга ще обезпечи по-голяма бистрота, по отношение на дейностите, осъществявани от органите по приходите в Национална агенция за приходите, в хода на контролните производства, а също по този начин и по-голяма осведоменост на задължените лица за техните права и отговорности.

Приходната администрация нееднократно е предупреждавала за подправени мейли от нейно име, с които се желаят персонални данни или за дължими, само че неплатени налози.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР