Националната агенция за приходите актуализира защитата на информационните си системи,

...
Националната агенция за приходите актуализира защитата на информационните си системи,
Коментари Харесай

НАП актуализира защитата на информационните си системи

Националната организация за приходите актуализира отбраната на осведомителните си системи, оповестиха от ведомството. Заради това до 12:00 часа през днешния ден сървърите не са обработвали подаваните данни от фискалните устройства и електронните системи за фискална памет.

От организацията допълват, че това не би трябвало да навреди на работата на самите касови апарати и се извиняват за неудобството на търговците. Промените са в полза на сигурността, допълват от организацията.

Поради накърнимост в системата за възобновяване на Данък добавена стойност в чужбина 20-годишен хакер източи 3% от цялата база данни на приходната организация. Асоциацията на индустриалния капитал настоя за цялостно следствие на "пробива " в системата на Национална агенция за приходите от самостоятелни външни специалисти и вдишване на съответната отговорност.

След като през вчерашния ден бизнесът реагира остро на случая, през днешния ден работодателската организация предизвести, че сходни произшествия ще продължат и в бъдеще, в случай че не се промени методът, по който страната работи с електронните данни на жителите и бизнеса.

Според асоциацията Държавната организация за електронно ръководство би трябвало да наложи минимални критерии за сигурност при планиране и осъществяване на електронните услуги от държавните институции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР