Националната агенция по приходите (НАП) започна данъчна ревизия на депутата

...
Националната агенция по приходите (НАП) започна данъчна ревизия на депутата
Коментари Харесай

НАП започна данъчна ревизия на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев


Националната организация по приходите (НАП) стартира данъчна проверка на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев като физическо лице, са съобщили от организацията за вестник "Сега ". Проверката стартира, откакто стана обществено известно, че депутатът е продал през април 2016 година своята компания "Гамишев - НКБ " ЕООД с близо 200 хиляди лева отговорности към страната на малоимотно лице от Ловеч. Малко по-късно предприемачът е станал общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев, а по-късно и народен представител.

Миналата година Национална агенция за приходите е атакувала договорката в съда, само че той към момента не се е произнесъл. Според Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) приходната организация може да изиска прехвърлителни покупко-продажби да бъдат оповестени за недействителни, в случай че те се извършат след почнала проверка, която след това откри отговорности към бюджета.

Според Данъчно-осигурителен процесуален кодекс всеки притежател дава отговор с персоналното си имущество за непогасените отговорности на компанията си, както и когато недобросъвестно трансферира притежаваните от него дялове и акции за да избегне заплащането на налози, обяснил пред "Сега " представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. Така и не е станало обаче известно по какъв начин през 2016 година прехвърлянето на компанията е вписано в Търговския указател, макар настоящите още от 2011 година разпореждания това да става единствено след показване в Агенцията по вписванията на уверение от Национална агенция за приходите, че продавачът няма обществени отговорности и не се пробва по този метод да избегне тяхното заплащане.

Пред вестник "Сега " от организацията са показали, че откакто е било позволено вписването на прехвърлянето на активите на задлъжнялата компания на друго лице, значи всичко е било съгласно закона. А те не са проверяващ орган, който да прави инспекции обратно във времето.

От партийната централа на ГЕРБ към момента не са коментирали случая със своя народен представител. Депутати от ГЕРБ са споделили пред вестник "Сега ", че парламентарната група на ръководещите не е обсъждала проблема с Гамишев.

В понеделник той беше и наказан на първа инстанция от Благоевградския областен съд на 2 години условно за убийството на пешеходец през 2014 година Семейството на жертвата ще апелира присъдата.

Гамишев продава задлъжнялата компания на Георги Георгиев от Ловеч. За случая описа първо уеб сайтът "Биволъ ". "Гамишев - НКБ " ЕООД е в листата на огромните длъжници на Национална агенция за приходите, без имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни ограничения, а купувачът на активите на компанията е с капитал от 2 лв., регистриран е в Ловеч на ул. "Шипка " 5А.

Според Търговския указател Георги Георгиев ръководи 93 компании и е притежател на 53 сдружения с задължения за стотици хиляди, оповестява "Биволъ ". На адреса на "Файнест Асошиътс " в Ловеч на ул. "Шипка " 5А са регистрирани общо 23 компании.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР