Националната агенция по приходите (НАП) проверява финансовото положение на 1896

...
Националната агенция по приходите (НАП) проверява финансовото положение на 1896
Коментари Харесай

Под лупа: НАП проверява доходите на 1896 българи с имоти в Гърция

Националната организация по приходите (НАП) ревизира финансовото състояние на 1896 българи с недвижими парцели в Гърция.

Проверката е почнала през октомври 2022 година, а на 767 от проверяваните лица са предоставени и проверки, евентуално тъй като е открито разминаване сред приходите и направените разноски. Контролните производства не престават и през 2023 година

Това излиза наяве от годишния доклад на Национална агенция за приходите за 2022 година, оповестен на уеб страницата на организацията, написа Сега.

Както е известно сходни инспекции се вършат и на българи с парцели в Дубай. В доклада на Национална агенция за приходите е видно, че през предходната година са завършили 18 инспекции на притежатели на жилища в Дубай, при които 6 лица са подали коригиращи заявления за приходите си – т.е. непринудено са платили по-висок размер налози. Съставен е един акт за административно нарушаване и са предоставени четири проверки, от които три са завършили. Допълнително откритите налози за заплащане са в размер на 131 000 лева

Отделно Национална агенция за приходите ревизират и българи с банкови сметки в чужбина. През 2022 година са завършили 8 инспекции, които са довели до обявление на спомагателни приходи за 4.527 млн. лева Приключили са и 11 проверки, открили за заплащане на 2 млн. лева в допълнение налози.

Етикети: нап
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР