Националната агенция по приходите (НАП) предупреждава, че отново се разпространява

...
Националната агенция по приходите (НАП) предупреждава, че отново се разпространява
Коментари Харесай

НАП: Пак разпространяват опасен вирус

Националната организация по приходите (НАП) предизвестява, че още веднъж се популяризира вирус от нейно име.

Вирус от името на Национална организация за приходите още веднъж се популяризира посредством електронната поща. Потребителите още веднъж се приканват да отворят атачмънт с уголемение rar, в който се крие зловредния код.

Писмото гласи:

"Уважаеми госпожи и господа,

Национална организация по приходите (НАП) припомня за промени в регламента и интервалите за подаване на заявления в Национална агенция за приходите. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията за съблюдаване на всички периоди. Напомняме, че при положение на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в период, не уточни или погрешно уточни данни или условия, водещи до установяване на дължимия налог в по-малък размер или до безпричинно понижаване, преотстъпване или освобождение от налог, се санкционира с имуществена глоба в размер от 500 до 3000 лева При наново нарушаване имуществената глоба е в размер от 1000 до 6000.

Внимание!

Всички детайлности касаещи промени на регламента и периодите ще намерите в атачмънта.

Национална организация за приходите. "

От Национална агенция за приходите изрично декларират, че не са изпращали имейл с сходно наличие.

Подателят на подправените електронни писма не е с имейл адрес от формалните домейни на Национална агенция за приходите – nra.bg и nap.bg.

Национална агенция за приходите поучава своите клиенти да не отварят атачмънтите, а в случай че са го създали, да започват незабавно антивирусната си стратегия.

Това е третото по ред предизвестие, за вирус изпращан от името на Национална агенция за приходите, като предходните пъти хакерите са употребявали същата скица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР