Националната агенция по приходите е глобена с 55 000 лева

...
Националната агенция по приходите е глобена с 55 000 лева
Коментари Харесай

НАП бе глобена след грешен запор за 169 000 лв

Националната организация по приходите е санкционирана с 55 000 лв. от Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) след налагане на запор на неверен човек. Историята става обществена през бюлетина на държавната комисия, представен от lex.bg.

В началото на януари предходната година в Национална агенция за приходите идва искане от немските управляващи за събиране на отговорности на българската гражданка И. Г., която е посочена като шеф на записаната в Германия компания " Dogus food ".

Напълно необяснимо, чиновник на Национална агенция за приходите дава отговор на германците с искане те разменят в формалния формуляр личното и фамилното име на търсената българка. Така се получава абревиатурата Г.И. След като германците са изпълнили желанието на българите, служителят на Национална агенция за приходите прави информация в ЕСГРАОН и там попада на българката Г.Б.И.

Служителят на приходната администрация предава Г.Б.И. на обществен арбитър реализатор с аргумента, че тя дължи 169 000 лева за налози в Германия. В началото на 2019 година са наложени запори на нейни банкови сметки и на колата ѝ.

Жената се свързва с обществения реализатор, с цел да му каже, че в никакъв случай не е била в Германия и не дължи налози там. Едва тогава е поискана спомагателна информация от Германия и се оказва, че тяхната длъжница има друго моминско име, друга дата на раждане и друг непрекъснат адрес в България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР