Национална стратегия за детето 2019-2030 няма, заяви премиерът Бойко Борисов

...
Национална стратегия за детето 2019-2030 няма, заяви премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Национална стратегия за детето 2019-2030 няма

Национална тактика за детето 2019-2030 няма, съобщи министър председателят Бойко Борисов преди началото на държавното съвещание.

Борисов подреди на обществения министър Бисер Петков всяка заран да излиза и да споделя, че такава тактика за детето няма.

Вицепремиерът Томислав Дончев добави, че появилата се информация за непозволено отнети деца от фамилиите им е нечиста сделка.

Поехме ангажимент към педиатричната клиника и бях упълномощил на министъра на опазването на здравето да изследва какъв брой кувьоза за цялата страна и какъв брой апарати за дишане са нужни. Така, че в тази точка организираме и финансираме и педиатричната болница, и всички нуждаещи се лечебни заведения - държавни и общински - с нужните кувьози и 15 апарата за дишане, разяснява още Борисов.

„ Те желаеха 10, ние им даваме 15, с цел да може да се подсигурява тази тематика “, добави министър председателят.

„ От тези средства на държавните и общинските лечебни заведения ще бъдат предоставени 500 000 лева за закупуване на 15 апарата за дихателна реанимация и 750 000 лева за обезпечаване на 50 кувьоза. Отделно 1,7 млн. лева са средствата, с които ще бъде финансирана педиатричната болница „ Проф. Иван Митев “ по Програмата „ Майчино и детско опазване на здравето “. Ресурсът ще бъде употребен за възстановяване лекуването на децата и нарастване възнагражденията на работещите “, сподели още Борисов. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР