„Национална стратегия за детето 2019 -2030 няма. На социалния министър

...
„Национална стратегия за детето 2019 -2030 няма. На социалния министър
Коментари Харесай

Борисов на Министерски съвет: Национална стратегия за детето 2019 -2030 няма

„ Национална тактика за детето 2019 -2030 няма. На обществения министър разпоредих заран, като стане и на обед и вечер да повтаря, че такава тактика няма”, съобщи министър председателят Бойко Борисов преди началото на държавното съвещание. Вицепремиерът Томислав Дончев добави, че появилата се информация за непозволено отнети деца от фамилиите им, е нечиста сделка.

„ Такава тактика няма да има, до момента в който не мине през всички разисквания, с цел да са сигурни хората, че никой няма да им вземе детето и да го даде на някоя друга брачна двойка- от трети пол например”, сподели министър председателят.

На съвещанието на Министерски съвет се разискват също финансирането на педиатричната болница и заплатите на медицинските служащи. Гласувано е отпущането на 3 450 000 лв. за инсталация. От тези средства на държавните и общинските лечебни заведения ще бъдат предоставени 500 000 лева за закупуване на 15 апарата за дихателна реанимация и 750 000 лева за обезпечаване на 50 кувьоза. Отделно 1,7 млн. лева са средствата, с които ще бъде финансирана педиатричната болница „ Проф. Иван Митев “ по Програмата „ Майчино и детско опазване на здравето “. Ресурсът ще бъде употребен за възстановяване лекуването на децата и нарастване възнагражденията на работещите, сподели още Борисов.

Относно методиката за пресмятане на заплатите на сестрите, министър председателят съобщи, че е подготвена, предоставена е на Лекарския съюз и по-късно ще се каже тъкмо с какъв брой ще се усилят възнагражденията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР