Национална стачка в сряда и блокиране на държавата, призоваха от

...
Национална стачка в сряда и блокиране на държавата, призоваха от
Коментари Харесай

Национална стачка в сряда

Национална стачка в сряда и блокиране на страната, приканиха от трибуната на митинга довечера в София, съобщи БГНЕС.
 Протестиращите блокираха 9 основни столични кръстовища
Протестиращите блокираха 9 основни столични кръстовища

Шест часа продължи 15-ият подред антиправителствен митинг в столицата

Промените в държавното управление няма да спрат митингите. Това обявиха в 12-а вечер на неодобрение в Ямбол, съобщи БНР. Коментарът на протестиращите за оставките и новите министри: " Хората не желаят замяна, а смяна! Това за мен е един ход на обезсърчение от страна на Борисов, който в никакъв случай до момента не сме го виждали толкоз изплашен ", споделиха протестиращи. Те бяха безапелационни, че недоволството ще продължи, до момента в който държавното управление не падне и основният прокурор не подаде оставка.

Протестиращи на коне предвождаха антиправителственото шествие в Ловеч довечера. За следващ ден най-вече младежи се събраха на централния площад " Екзарх Йосиф I " в града с национални флагове и плакати.
 На 15-тия ден президентът Радев окуражи митинга да се не отхвърля Обновена
На 15-тия ден президентът Радев окуражи митинга да се не отхвърля

Властта е глуха и не чува гласа на хората

Протестиращите скандираха " Оставка! ", " Мутри, вън! ", " Всеки ден ще е по този начин до успеха! " . Те проведоха и шествие по централния бул. " България ", без да блокират придвижването на моторни транспортни средства. То се предвождаше от двама протестиращи на коне.

Шествието продължи със викания по ул. " Александър Стамболийски ", по централната пешеходна улица " Търговска " и приключи още веднъж на площада пред постройката на общината. Недоволните от ръководството показаха, че рокадите в държавното управление няма да доведат до смяна и по тази причина митингите ще продължат до оставката на премиера Бойко Борисов , целия кабинет и основния прокурор Иван Гешев.

В Пазарджик протестиращите довечера също обявиха, че не одобряват рокадите в кабинета и остават на позицията за оставка на държавното управление, основния прокурор и промяна на политическия модел.

Протесното шествие в Пловдив потегли от площад " Стефан Стамболов " към площад " Съединение ". Участниците в демонстрацията обявиха, че не са удовлетворени от оповестените промени в кабинета и не престават да упорстват за оставка на цялото държавно управление и на основния прокурор.

Около стотина души блокираха за малко основен бул. в Бургас в следващия митинг с искане на оставките на държавното управление и основния прокурор. На едно от кръстовищата жителите изпяха и националния химн.

Варненци се събраха за 14-и следващ ден пред постройката на Общината с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор. Много от недоволните от ръководството на страната жители упорстват и за въвеждане на машинно гласоподаване. През последните дни имаше и такива, които се оповестиха срещу измененията в Закона за хазарта, които бяха гласувани през днешния ден в Народно събрание.

В Сливен за поредна вечер се организира антиправителствен митинг с гледище за оставката на кабинета " Борисов " и основния прокурор Иван Гешев. Около двадесетина души се събраха и през днешния ден на площада пред общината в Сливен. Заради баловете, които се организират довечера града протестното шествие бе анулирано. Протестиращите не престават да упорстват за оставката на министър-председателя и на основния прокурор. Смяната на министрите в държавното управление подхванати от премиера Борисов бяха съществена тематика на протестиращите. " Със остарелия заместваме новия. Какво направихме? Рокада! С пешката си взехме друга пешка.Това е единствено проформа. Ще смени едни хора с други, колкото по този начин с явната цел да укроти протрестите и да симулира някаква активност само, да си резервира креслото. Това е. Това е мятане на прахуляк в очите на хората, които протестираме. " Протестите би трябвало да продължат, до момента в който ГЕРБ не подаде оставка. Макар и да понижава наличието на хората на площада те възнамеряваха следващия митинг за петък, който ще стартира всекидневно в 18.30 часа на площада пред общината.

Тринадесети следващ ден на митинги и шествия в Стара Загора. Недоволните настояха за цялостна смяна и оставки на държавното управление и основния прокурор. По традиция недоволството стартира в 18.30 ч. пред постройката на Областна администрация.

За 11-а вечер се събраха протестиращи и в Хасково. Въпреки декларираното от уредници наличие от всички градове в региона се събраха към 150 души. Пред демострантите приказваха представители на политически партии.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР