Национална среща на общинските експерти по образование ще се проведе

...
Национална среща на общинските експерти по образование ще се проведе
Коментари Харесай

Национална среща на общинските експерти по образование в Стара Загора

Национална среща на общинските специалисти по обучение ще се организира от 20 до 22 март в Стара Загора. Тя се провежда за шеста година от Националното съдружие на общините в България (НСОРБ). Експертите ще дискутират настоящи въпроси и проблеми - отговорностите на общините за провеждането на интегрирана политика за развиването на образованието и за личностното и професионалното развиване на децата и младежите. Община Стара Загора ще показа свои положителни практики в разнообразни просветителни институции, а работни групи ще дискутират настоящи тематики от образованието и уговорките на общините в тях.
Около 200 представители на от общинските звена от образованието, ръководители и членове на непрекъснати комисии по обучение в общинските препоръки, както кметове и ръководители на общински препоръки се чака да вземат участие във форума, който към този момент се постанова като един от значимите за локалната власт.
Свои положителни практики и начинания ще споделят екипите на детска градина N 10 „ Светлина “, главно учебно заведение „ Кирил Христов “ и Международният юношески център, в които е проведено посещаване за участниците.
„ Заедно за българските деца - задължения, отговорности, проблеми “ е тематиката на кръгла маса, в която ще се включат представители на Регионалното ръководство на образованието, Агенция “Социално подпомагане”, неправителствени организации, просветителни институции. Неин модератор ще бъде Иванка Сотирова, заместник-кмет „ Хуманитарни действия “ на община Стара Загора.
В четвъртък ще има пленарна сесия „ Качествено обучение за всяко дете - настоящите цели “, в която ще вземат участие заместник-министрите на образованието и науката Деница Сачева и Таня Михайлова, ръководителят на комисията на НСОРБ по образованието, младежта и спорта Лилия Христова и ръководителя на Синдиката на българските учители Янка Такева. Дима Коцева, началник-отдел „ Регулиране на труда и финансова децентрализация “ в дирекция „ Финанси “ на просветителното министерство ще разисква с участниците във форума финансирането на общинското обучение. Ще бъдат показани методите на финансиране и осъществяване на извънкласни действия и занимания по ползи на учебно и общинско равнище и Проект „ Активно приобщаване в системата на предучилищното обучение “. Професионалното обучение и образование и приобщаващото обучение ще са в центъра на програмата на националната среща в петък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР