Национална приходна агенция смята, че ново отлагане на сроковете за

...
Национална приходна агенция смята, че ново отлагане на сроковете за
Коментари Харесай

НАП твърдо решена Наредба Н-18 влиза в сила от 1 март

Национална приходна организация счита, че ново отсрочване на периодите за привеждане на софтуерите за ръководство на продажбите (СУПТО) в сходство с условията с Наредба Н-18 няма да има. Това стана ясно на работна среща сред специалисти на приходната организация и производители, внедрители и ползватели на програмен продукт за продажби.

Заместник - изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Пламен Димитров уточни, че в оставащите месеци до края на януари 2020 година, респективно до края на март, би трябвало да бъде направено нужното за създаване, обявление пред Национална агенция за приходите и внедряване при търговците на СУПТО, съобразено с новите правила.

На срещата участваха български представители на международни софтуерни компании, като за следващ път бе конкретизирано, че локалните внедрители могат да основат и конфигурират СУПТО, съгласно локалните законови условия, без да се постанова платформи като Microsoft, SAP, Oracle и други интернационалните компании да се трансформират в програмен продукт за ръководство на приходите. В листата на Национална агенция за приходите за програмен продукт за продажбите към този момент има такива, създадени на основата на задгранични софтуерни решения.

В рамките на публичното разискване ще бъдат коментирани някои текстове на наредбата, с цел да се улесни разбирането и използването й. Предстои правенето и на в детайли напътствие от Национална агенция за приходите за използването на нормативния акт, беше обявено още на срещата.

В идващите седмици предстоят нови срещи на екипа на Национална агенция за приходите с разнообразни професионални и браншови организации, както и с разработчиците на програмен продукт за продажби. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР