Национална мрежа за децата обяви старта на номинациите за наградата

...
Национална мрежа за децата обяви старта на номинациите за наградата
Коментари Харесай

Национална мрежа за децата търси `Героя на децата`

Национална мрежа за децата разгласи старта на номинациите за премията „ Герой на децата “ - най-авторитетното самопризнание за ангажираност с живота и благосъстоянието на децата у нас. Призът се връчва в границите на обичайните годишни награди „ Златна ябълка “, с които Мрежа за децата отличава организации и персони с принос за развиването и бъдещето на децата в България.

Кой е Героят на децата? Това е персона, повлияла позитивно живота на децата в областите на опазването на здравето, образованието, правораздаването, благотворителността и повишението на чувствителността към тематиката за правата на децата. Човек, чиито хрумвания, начинания и работа са трансформирали мисленето и средата, тъй че децата да получават повече внимание, поддръжка и благоприятни условия за развиване. Личност, която се застъпва за правата на децата в най-широк проект. Наградата на Национална мрежа за децата цели да притегли публично самопризнание към хората, които демонстрират гражданска интензивност, и да разпространява техния позитивен образец.

Номинациите за „ Герой на децата “ се одобряват до 25 април 2019 година, като е належащо да се попълни формата за номиниране в уеб страницата на Наградите.

Изборът на спечелилия ще бъде изработен след онлайн гласоподаване, което ще продължи до 23 май 2019 година
Церемонията по връчването на премиите „ Златна ябълка “ ще се организира за девети следващ път в навечерието на Деня на детето - на 31 май в София.

Кои са Героите на децата през годините?

2018 година - „ Герои на децата “ бяха доктор Таня Андреева и Дария Мукова, създателки на платформата HealthyKid Sofia, която при потребност насочва родителите към подобаващи лекари и лечебни заведения.
2017 година - „ Герои на децата “ станаха Мариана Гелева и всички дами от страничката „ Плетем за българските деца “, които всеки ден основават красиви, ръчно изплетени играчки с благотворителна цел.
2016 година – „ Герой на децата “ беше Вера Кирилова от Националния алианс за работа с доброволци – Пловдив, която работи с доста доброволци и подкрепя работата с деца в неравностойно състояние.
2015 година - „ Герои на децата “ станаха майките на децата с увреждания за ежедневния подвиг, който демонстрират, с цел да се грижат за децата си.
2014 година - Призът получи екипът на 40 СОУ “Луи Пастьор ”, София, за това, че съумя да избави едно умиращо учебно заведение.
2013 година - Победител в категорията беше Дарин Маджаров - основател на уеб страницата Уча.се.
2012 година - Наградата завоюва Илияна Кълева - лекар-педиатър от „ Бърза помощ “, осиновила четири деца.
Освен за Герой на децата, награди „ Златна ябълка “ се връчват също в категориите Болница, Училище, Община, Журналист, Благотворител и Награда за повсеместен принос, като в тези категории номинациите се вършат от 152-те организации членове на Национална мрежа за децата, които работят в цялата страна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР