Национална кръгла маса в Свищов събра най-изявените специалисти у нас

...
Национална кръгла маса в Свищов събра най-изявените специалисти у нас
Коментари Харесай

Кръгла маса събра най-изявените специалисти в застраховането

Национална кръгла маса в Свищов събра най-изявените експерти у нас в региона на застраховането. Стопанската академия „ Димитър Ценов ” означи 80 години академично преподаване на специалността „ Застраховане и обществено дело ”.

Свищов

Свищовската академия е доайен измежду университетските центрове в преподаването на специалността, която е включена в образователния проект през 1938г. Експертите дефинираха академията като " мека на българското обезпечаване ".
доцент доктор Румен Ерусалимов – началник на Катедра „ Застраховане и обществено дело ”: Аз мога с горделивост да кажа, че няма застрахователно сдружение в България, няма пенсионно-осигурително сдружение в България, няма институция като Национален осигурителен институт, НЗОК или пък Национална организация за приходите, в които да не работи най-малко един ученик на компетентност " Застраховане и обществено дело ".
Сред водещите тематики бе връзката на науката с практиката и провокациите на актуалния свят.

Светла Несторова – ръководител на УС на Асоциацията на българските застрахователи: Аз мисля, че българските застрахователи работят в извънредно тежки условия и се оправят извънредно добре.Това промишлеността да продължи да работи мощно зависи от това да имаме постоянни институции, които основават рамката на пазара по един транспарантен метод. Костадин Пеев – ръководител на Асоциацията на застрахователните брокери: Сътресенията е мъчно да бъдат планувани към настоящия миг изключително когато са създадени от непозната страна и от непознат осигурител, работещи в нашата страна, само че евентуално имаше опция това да стане малко по-рано посредством информация, която да доближи освен до застрахователите и застрахователните медиатори, само че и до потребителите на застрахователни услуги.
Особено предизвикателство са проблемите в здравното обезпечаване.

проф. доктор ик.н. Нено Павлов – зам.-председател на Икономическия и обществен съвет на Република България: Поради многото политически неточности, които бяха направени и доста неправилни политически решения взети – виждате, че събираемостта на осигурителните вноски за здраве е доста ниска. Да се престане с тези непрекъснати промени в законодателството.
Допълнителното пенсионно обезпечавано също бе измежду основните тематики на кръглата маса.
доктор ик.н. Никола Абаджиев – ръководител на Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване: От универсалните пенсионни фондове се обезпечават повече от 3 милиона души. Заедно с това задача на този закон, допълнен с тази част на кодекса на труда, е тези 14 милиарда лв., които се намират в самостоятелните партиди на обезпечените лица, да бъдат получени по най-справедливия метод и да бъдат предпазени ползите на обезпечените лица.
Традиционната кръгла маса в Стопанската академия в Свищов, отдадена на специалността „ Застраховане и обществено дело ”, се провежда за 20-та поредна година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР