Национална конференция Европа и Брекзит събра на едно място професори

...
Национална конференция Европа и Брекзит събра на едно място професори
Коментари Харесай

Експерти смятат, че ЕС няма да се разпадне заради Брекзит

Национална конференция " Европа и Брекзит " събра на едно място професори и откриватели на процеса по излизането на Англия от Европейския съюз. Участниците показаха проблемите по тематиката, както и своята визия за развиване на страните членки и Съюза като цяло.

Европа и Брекзит - значима тематика, която слага доста въпроси без явен отговор, безапелационни са участниците в конференцията.
Доц. доктор Борислав Градинаров, Институт за проучване на обществата и знанието,БАН: Моето разбиране е, че Брекзит е еднопосочна улица, там надали ще има връщане обратно. Но ние сме заинтригувани да забележим какво ще стане с Европейски Съюз в бъдеще, защото това е нашето, положително или неприятно, това е нашата действителност сега.
Според Ивайло Калфин за първи път Европейският съюз е толкоз единен. Причина за това са договарянията за напускането на Англия. Бившият министър на външните работи даже чака след време Обединеното кралство още веднъж да се върне в Европейски съюз под някаква форма.

Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на външните работи (2005-2009): Според мен в Европа няма фактори нито външни, нито вътрешни, които да водят към раздробяване в Европейския съюз. Европа и сега е съюз на самостоятелни страни, мощните са държавните управления в Европейския съвет, тъй че Брекзит този резултат, който виждаме все още по-скоро консолидира Европейските страни.
На конференцията бяха обрисувани вероятни трендове и тактики за развиването на Европейския съюз при овакантяване на Англия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР