Национална информационна кампания на Държавната агенция за закрила на детето

...
Национална информационна кампания на Държавната агенция за закрила на детето
Коментари Харесай

Национална кампания на ДАЗД във всички детски градини и училища в страната

Национална осведомителна акция на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) и на Съвета на децата „ Живот без принуждение за всички деца “ ще започва от началото на образователната 2018/2019 година
В нея ще бъдат поканени да се включат всички паралелки в учебните заведения и групи в детските градини в страната. Тя ще бъде подкрепена от Синдиката на българските учители, Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “, Съюза на работодателите в системата на националната култура в България и Сдружението на шефовете в системата на образованието в Република България. За това се договориха ръководителят на ДАЗД доктор Елеонора Лилова и ръководителите на организациите - доктор Янка Такева, доктор Юлиян Петров, Надежда Николчева и Асен Александров, оповестиха от Агенцията за протекция на детето.
Кампанията се осъществя в осъществяване на Националната стратегия за протекция на детето за 2018 година и ще включва разнообразни начинания. В тяхното осъществяване ще бъдат включени националния детски съвещателен орган – Съвета на децата, и съществуващите училищен препоръки в учебните заведения.
Председателят на ДАЗД разиска с работодателските и синдикалните организации в системата на образованието и основаването на новата Национална тактика за детето. Участниците в срещата се сплотиха към мнението, че стратегическият документ ще бъде извънредно важен за бъдещото потомство и в осъществяването му би трябвало да са въвлечени както институциите, по този начин и учителите, родителите и децата.
Разговорът е част от консултационния развой, който ръководителят на ДАЗД осъществя в процеса на разработване на новата Национална тактика за детето. Чрез поредицата от срещи доктор Лилова търси мненията на необятен кръг експерти, институции и неправителствени организации, с цел да бъдат основани подобаващи стратегически политики.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР