Национална електронна Платформа за достъп до обществена информация бе създадена

...
Национална електронна Платформа за достъп до обществена информация бе създадена
Коментари Харесай

Единна електронна платформа започва да обслужва всички администрации

Национална електронна Платформа за достъп до социална информация бе основана в границите на план с европейско финансиране от администрацията на Министерския съвет. Така се извършва законовото условие заявките до всички администрации в страната да могат да се подават и по електронен път, а отговорите по тях да бъдат обществени за всеки заинтригуван консуматор.

Oчаква се през втората половина на годината Платформата да проработи в цялостен мащаб, откакто задължените по закон субекти - централните, регионалните и общинските администрации - дефинират своите служители-модератори за работа с нея.

Потребителските и софтуерните параметри на Платформата ще бъдат показани на конференция на следващия ден в Министерски съвет.

Платформата за достъп до социална информация е създадена по план с европейско финансиране BG05SFOP001-2.001-0001 „ Подобряване на процесите, свързани с даването, достъпа и повторното потребление на информацията от публичния бранш “ с бенефициент администрацията на Министерския съвет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР