Национална асоция на розопроизводителите учредиха в Карлово. Нейната цел е

...
Национална асоция на розопроизводителите учредиха в Карлово. Нейната цел е
Коментари Харесай

Асоциация на розопроизводителите бе учредена в Карлово

Национална асоция на розопроизводителите учредиха в Карлово. Нейната цел е да сплоти всички производители на розов цвят в страната и браншът да излезе от сивия бранш. В асоциацията могат да членуват както огромните, по този начин и по-малките розопроизводители, заяви Българска национална телевизия.

" Идеята е да се обединим, да сме представители на същинските розопроизводители в България - това е най-важното, от там нататък да работим с институциите, с цел да договорим правилно и заслужено субсидиране на сектора и би трябвало да бъдем посредник в връзките с преработвателите ", съобщи за Българска национална телевизия ръководителят на асоциацията Христо Николов.

В момента най-големият проблем пред розопроизводителите е дефицитът с работната ръка. Те показаха, че доста от цвета остава необран, тъй като няма задоволително берачи.

Пред страната розопроизводителите ще упорстват за финансово подкрепяне на биопроизводителите и за субсидиране на база създадена и осъществена продукция. Изкупната цена за кг розов цвят все още е 2.50 лв.. Очакванията са, че цената ще се задържи до края на акцията, защото добивите ще бъдат доста по-малки спрямо предходната година.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР