Национална асоциация Българско Черноморие заявява, че истинските проблемите не са

...
Национална асоциация Българско Черноморие заявява, че истинските проблемите не са
Коментари Харесай

Дивото къмпингуване замърсява природата, скочи асоциация

Национална асоциация " Българско Черноморие " декларира, че същинските проблемите не са на Седемте рилски езера, а проблемите на плажната линия по Черноморието.

Природозащитниците са безапелационни, че проявата на хората влезнали в езерото " Близнака " не е за възторженостти, само че не трябва да се обръща толкоз съществено внимание на създалата се обстановка.

" Езерото си е същото, няма замърсяване и не е повредено. Не оневиняваме младежите, дано си платят санкцията ", декларират от асоциацията.

Според тях обаче същинският проблем обвързван със замърсяване е по плажната линия, от Дуранкулак до Резово , и то се дължи на десетките нелегално къмпингуващи българи и чужденци, чийто брой се усилва. Според асоциацията точно на къмпингуващите са главната причина за голямото количество отпадъци и изсечената наоколо гора.

" Никакъв ред и съблюдаване на обикновени хигиенични правила. Превърнали са се в същинско злополучие за природата , локалните хора, само че и за другите туристи ", безапелационни са от асоциацията.

Според тях страните институции са абдикирали и не могат да се оправят с този тип " просвета ".

Припомняме, че през днешния ден коалиция " За да остане природа в България " упрекнаха Министерство на околната среда и водите за проблемите на рилските езера и разпиляването на 600 000 лева бюджетни средства. Според тях министерството не прави инспекции на предпазените територии и не подхваща нужните ограничения за ограничение достъпа на хора в региона на Седемте рилски езера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР