Национална агенция за приходите търси 177 служители за звеното Фискален

...
Национална агенция за приходите търси 177 служители за звеното Фискален
Коментари Харесай

НАП търси близо 200 служители за фискален контрол

Национална организация за приходите търси 177 чиновници за звеното " Фискален надзор ". Агенцията е оповестила конкурс за длъжността " контрольор по приходите ". Те ще работят в екипи на територията на цялата страна. Екипите ще вършат инспекции наоколо до граничните пунктове, както и навътре в страната – на местата, където транспортните средства се разтоварвани под данъчен надзор.

Конкурсът за свободните работни места ще се организира на два стадия. На първия участниците ще вземат решение тест, чиято цел е да се открият професионални им познания. Допуснатите до втория стадий, ще бъдат и интервюирани.

Работата на инспекторите във фискалното звено е обвързвана с физически и документален надзор на артикули с висок фискален риск. Данъчните ще наблюдават по какъв начин се движат стоките, дали се осъществят на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички транзакции се отразяват правилно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика.

Наскоро министърът на финансите подписа разпоредба, съгласно която всички горива влязоха в листата на стоките с висок фискален риск.

Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и техническо съоръжение за осъществяване на функционалностите си, допълват от приходната администрация.

Кандидатите за работа би трябвало да подадат документи до 7 декември, в това число, персонално или посредством прокурист с нотариално заверено пълномощно-оригинал в постройката на съответната конструкция на Национална агенция за приходите в София, Варна, Пловдив, Велико Търново или Бургас.

Описание на длъжностите, условията за състезанието и мостри на заявление за присъединяване, могат да бъдат открити на интернет страницата на Национална агенция за приходите – www.nap.bg, Начало/За НАП/Работа в НАП/Обяви.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР