Национална агенция за приходите, работодателските и браншови организации, финансово-счетоводната общност

...
Национална агенция за приходите, работодателските и браншови организации, финансово-счетоводната общност
Коментари Харесай

НАП и работодатели ще обсъдят нужните действия за подмяната на фискалните касови апарати

Национална организация за приходите, работодателските и браншови организации, финансово-счетоводната общественост и членовете на Консултативния съвет към Национална агенция за приходите ще оценят взаимно мащаба на нужните промени, произлизащи от Наредба Н-18, оповестяват от Национална агенция за приходите.

Предстои през идната седмица да бъдат разпознати производителите на програмен продукт за ръководство на продажбите, клиентите на този програмен продукт и спецификите на техния бизнес, както и нужното време за промяна на фискалните устройства, адаптирането на компютърните системи и образование на личния състав.

По данни на приходната организация все още към 20 000 касови апарата и фискални принтера подават данни съгласно новите условия. Наредба Н-18 задължава всички регистрирани по Данък добавена стойност лица до 31 март да приведат в сходство касовите си апарати и софтуерите за ръководство на продажбите с новите правила, целящи да понижат опциите за укриване на обороти.

Национална агенция за приходите регистрира, че, към края на 2018 година записаните по Данък добавена стойност компании са употребявали 185 000 касови апарата и 40 000 фискални принтера. Поради неналичието на законови условия до момента, няма данни за броя на производителите и дистрибуторите на програмен продукт за ръководство на продажбите, нито за броя клиенти, които го употребяват. Тази информация ще бъде събрана и оценена в идните дни, написа в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР